Διαδερμική Θερμοκαυτηρίαση Coolief

Διαδερμική Θερμοκαυτηρίαση Coolief (Θεραπεία για Αρθριτικούς Πόνους)

Η διαδερμική θερμοκαυτηρίαση είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος η οποία συνιστάται σε ασθενείς με χρόνιο πόνο και συνήθως αφορά άτομα με συνυπάρχουσες παθήσεις που δεν δύνανται να προβούν σε μία χειρουργική επέμβαση ή σε άτομα που επιθυμούν να την καθυστερήσουν.

Ο στόχος της θεραπείας είναι η καυτηρίαση των νευρικών απολήξεων στην περιοχή της βλάβης μειώνοντας το αίσθημα του πόνου και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την χειρουργική αποκατάσταση.

Με την θεραπεία επιτυγχάνεται η επαναφορά της λειτουργικότητας και η δυνατότητα ανώδυνης κίνησης, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα των ασθενών.

Η διαδικασία είναι απλή και διενεργείται στο χειρουργείο υπό ήπια αναισθησία (καταστολή) χωρίς τομές. Οι βελόνες υπό ακτινοσκοπική ή υπερηχογραφική καθοδήγηση τοποθετούνται στα σημεία των νευρικών απολήξεων και καυτηριάζονται. Ο χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο είναι μερικές ώρες και ο ασθενής εξέρχεται την ίδια ημέρα.

Τα οφέλη της διαδερμικής θερμοκαυτηρίασης εκτός από την σημαντική μείωση του αισθήματος του πόνου είναι η αποφυγή ενός χειρουργείου, η νοσηλεία μίας ημέρας, ο σύντομος χρόνος ανάρρωσης και η μεγάλη μείωση παυσίπονων στους ασθενείς με χρόνιο πόνο όπως όπως οι ασθενείς που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα.

Η διαδερμική θερμοκαυτηρίαση είναι γενικά μία ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση ορισμένων περιπτώσεων χρόνιου πόνου. Οι σοβαρές επιπλοκές είναι σπάνιες και ίσως ο ασθενής εμφανίσει τοπική αιμορραγία, τοπική μόλυνση, αιμωδίες και πιθανό αίσθημα καύσου για λίγες ημέρες το οποίο αντιμετωπίζεται με χορήγηση παυσίπονων.

Γενικότερα γίνεται καλά αποδεκτή από την πλειονότητα των ασθενών επιτρέποντας του να βελτιώσει την καθημερινότητά του για διάστημα ως και ενός έτους προσφέροντας ακόμη μία επιλογή στους ασθενείς με χρόνιο πόνο.